Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ: Ευκαιρία

Καταρχήν μην επιλέξετε κατεύθυνση με βάση τους βαθμούς και κυρίως τα γραπτά των τελικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου. Όσο χαμηλή και αν είναι η βαθμολογία σας σε κάποιο μάθημα (π.χ. Άλγεβρα) μη νομίζετε ότι δεν πρέπει ή δεν μπορείτε να ακολουθήσετε Προσανατολισμό ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και πρέπει ή μπορείτε να πάτε σε Προσανατολισμό ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Είναι λάθος. Η επιλογή της κατεύθυνσης πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη και άλλα κρητήρια, όπως κάποιο τέστ επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς και πιθανές προτιμήσεις σε μαθήματα ή σε επαγγέλματα.
Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος είναι ότι μόνο τα μαθήματα κατεύθυνσης είναι σημαντικά. Τα μαθήματα της Β΄ Λυκείου είναι πάρα πολλά και συχνά αλληλεπικαλυπτόμενα οπότε χρειάζεται κανείς να κάνει επιλογές.

Αν λοιπόν, είστε με Προσανατολισμό ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ προσπαθήστε να είστε πολύ καλοί στα Αρχαία Κατεύθυνσης, στα Αρχαία Γενικής Παιδείας και φυσικά στην Ν.Γλώσσα-Έκθεση.

ΓΙΑ 1ο ΠΕΔΙΟ:

Αν είστε με Προσανατολισμό ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ προσπαθήστε πραγματικά πάρα πολύ σε 6 μαθήματα : Άλγεβρα, Μαθηματικά και Φυσική ΚατεύθυνσηςΝ.Γλώσσα-ΈκθεσηΦυσική και Χημεία Γενικής Παιδείας.

με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ 2ο ΠΕΔΙΟ:

με ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ 3ο ΠΕΔΙΟ:

ΓΙΑ 4ο ΠΕΔΙΟ:

Αυτά τα μαθήματα είναι που θα σας βοηθήσουν πολύ στη Γ΄ Λυκείου. Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της Β΄ Λυκείου (Σεπτέμβριος-Μάιος) έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε τις ξένες γλώσσες και τα πτυχία τους ώστε να μπορείτε απερίσπαστα να προετοιμαστείτε για τη Γ΄ Λυκείου.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν πρέπει:

Να μην έχετε αφήσει κενά στα βασικά μαθήματα που προαναφέραμε
Να έχετε μάθει να διαβάζετε αποδοτικά και γρήγορα ενώ επίσης πρέπει να έχετε μάθει να γράφετε καλά σε διαγωνίσματα και εξετάσεις.
-Να έχετε συλλέξει πληροφορίες και να έχετε ενημερωθεί για τις σχολές που υπάρχουν και τα προγράμματα σπουδών τους.
-Και το πιο σημαντικό: να έχετε αναζητήσει τα θέλω σας και τα όνειρά σας ώστε να ξεκινήσετε δυνατά και με αυτοπεποίθηση την επόμενη χρονιά.

Στο Άρτιον ξεκινάμε στη Β΄ Λυκείου τη διετή προετοιμασία για τη Γ΄ Λυκείου, συμπληρώνοντας πιθανά κενά, χωρίς πίεση χρόνου, αυξάνοντας τα ποσοστά  επιτυχίας σας!